سرطان پروستات درمان دارد؟
آیا سرطان پروستات درمان دارد؟ با پیشرفت علم پزشکی درمان سرطان پروستات از طریق راهکارهای مختلف از جمله هورمون درمانی، شیمی درمانی، فریز کردن بافت های پروستات و براکی تراپی امکانپذیر است. پزشکان با توجه به روند پیشروی بیماری و میزان آسیب به بافت های پروستات در مورد بهترین روش درمان این عارضه تصمیم میگیرند. برای تشخیص به موقع و نمونه برداری از پروستات به مرکز سونوگرافی و رادیولوژی فاطمی با مدیریت دکتر محمد حسین اخلاقیان مراجعه کنید.
انتخاب بهترین روش درمان سرطان پروستات به فاکتورهای مختلفی از جمله متاستاز سرطان، میزان سلامت بیمار، سرعت رشد عارضه، مزایای روش انتخاب شده و عوارض آن بستگی دارد، چرا که سرطان پیشرفته به همه روشهای درمانی پاسخ مثبتی نخواهد داد.
آیا سرطان پروستات درمان دارد؟
بسیاری از آقایان بالاخص افرادی که نمونه برداری آنها مشکوک است، این سوال را دارند که آیا سرطان پروستات درمان دارد؟ سرطان پروستات معمولاً بدون هیچ علائم خاصی است و به صورت کاملاً اتفاقی پس از چکاپ سالانه تشخیص داده میشود.
بهطور کلی درمان سرطان پروستات در مراحل اولیه امکانپذیر است. بیش از 90 درصد سرطانها در همان مراحل ابتدایی شناسایی میشوند و به طور کامل قابل درمان خواهند بود. گزینههای درمان فقط به شیمیدرمانی و هورمون تراپی منحصر نیست، بلکه روش فریز یا گرم کردن بافت پروستات نیز میتواند روند پیشروی سلولهای سرطانی را متوقف کند.
شیمی درمانی برای درمان سرطان پروستات
شیمی درمانی برای کنترل سرعت رشد سلولهای بدخیم بسیار موثر است و پزشکان معمولاً برای برای متوقف کردن روند تکثیر سلولها از آن استفاده میکنند. شیمی درمانی با استفاده از قرص و گاهی به صورت وریدی انجام میشود و بهترین گزینه برای مبارزه با تودههایی است که به دیگر نقاط بدن سرایت کردهاند، چراکه برخی از سرطانهای پروستات به هورمون درمانی و متدهای دیگر پاسخ مناسب نمیدهند.
با این حال اگر شدت بیماری زیاد باشد و علائم سرطان در چند جلسه کاهش پیدا نکند، این روش هم ممکن است به درمان جواب ندهد.
هورمون درمانی سرطان پروستات
افرادی که سوال دارند آیا سرطان پروستات درمان دارد؟ میتوانند هورمون درمانی را به عنوان یکی از گزینههای موثر در کنترل این عارضه مد نظر قرار دهند. در این روش تولید هورمونهای مردانه تستسترون متوقف میشود، چون این هورمونها عامل کمککننده به رشد سلولهای سرطانی به شمار میآید.
زمانی که تولید هورمون مردانه متوقف میشود، مرگ سلولها اتفاق میافتد. با این روش حتی اگر سلولهای سرطانی از بین نروند، حداقل رشد کندتری خواهند داشت. گزینههای مد نظر برای هورمون تراپی در درمان سرطان پروستات شامل موارد زیر است:
قطع داروهایی که منجر به تولید تستسترون میشود: برخی از داروهای هورمونی آزاد کننده گنادوتروپین هستند که با توقف آنها، از دریافت پیامهای ساخت تستسترون توسط سلولهای بدن جلوگیری میشود.
توقف داروهایی که مانع از رسیدن تستسترون به سلولهای سرطانی میشود: از این داروها که به عنوان آنتی آندروژن هستند همراه با LHRH برای کم کردن سطح تستسترون استفاده میشود. روش آرکیکتومی: این روش جراحی حذف بیضه است. زمانی که بیضه برداشته میشود، سطح تستسترون کاهش پیدا میکند. این گزینه یک روش دائمی است و نمیتوان مجدداً بیضه را برگرداند.
فریز کردن یا گرم کردن بافتهای پروستات
فریز کردن یا گرم کردن بافتهای پروستات از جمله تکنیکهای درمانی برای از بین بردن سلولهای سرطانی است. گزینههای درمانی در این روش شامل موارد زیر است:
فریز کردن بافتهای پروستات: کرایوتراپی از روشهای مهم برای نابودی سلولهای سرطانی است. در این تکنیک که بهعنوان کرایو آبلیشن یاد میشود، در اثر سرمای زیاد بافت سرطانی پروستات ذوب میشود. با این حال این احتمال وجود دارد که بخشی از بافتهای سالم اطراف توده سرطانی نیز نابود شود.
گرم کردن بافتهای پروستات: در این روش از اشعه اولتراسوند با شدت بالا HIFU برای گرم کردن بافت پروستات استفاده میشود. زمانی که میزان دما افزایش پیدا میکند، بافت سرطان از بین میرود.
درمان دارویی سرطان پروستات
یکی از بهترین روشها جهت کنترل سرطان پروستات پیشرفته، درمان دارویی هدفمند است. در دارو درمانی هدفمند فقط ناهنجاریهای خاصی که در بافتهای سرطانی وجود دارند، مورد هدف قرار میگیرند. زمانی که این ناهنجاریها مسدود شود، سلولهای سرطانی در مرور زمان از بین خواهند رفت.
معمولاً هنگامی که هورمون درمانی نتیجه ندهد و نشانههای سرطان پروستات کاهش پیدا نکند، داروهای تجویزی توسط پزشک متخصص در یک دوره کامل گزینه درمانی مناسبی هستند.
روش ایمونوتراپی و درمان سرطان پروستات
اگر این سوال دارید که سرطان پروستات درمان دارد یا خیر؟ میتوانید روش ایمونوتراپی که برای مهار کردن سلولهای پروستات کاربرد دارد را به عنوان یکی از گزینههای درمانی مناسب مدنظر قرار دهید.
این روش میتواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله بافتهای سرطانی مقاوم کند و با ایجاد تداخل در فرایند تولید پروتئینهایی که باعث مخفی شدن سلولهای سرطانی از سیستم ایمنی میشود، جلوی تکثیر آنها را میگیرد. از سوی دیگر این تکنیک سیستم ایمنی را نسبت به سلولهای سرطان سرطانی حساس میکند.
خلاصه مطالب
آیا سرطان پروستات درمان دارد؟ در حال حاضر تکنیکهای زیادی از جمله هورمون درمانی، شیمی درمانی، براکی تراپی، فریز کردن و گرم کردن بافتهای پروستات برای درمان و جلوگیری از تکثیر سلولهای سرطانی پروستات وجود دارد. با توجه به شدت بیماری و همچنین شرایط جسمانی هر فرد پزشک بهترین روش را برای درمان سرطان خوشخیم و بدخیم انتخاب میکند.
با توجه به اینکه تشخیص بهموقع سرطان پروستات برای توقف بافتهای سرطانی بسیار اهمیت دارد، توصیه میکنیم برای انجام نمونه برداری به مرکز سونوگرافی و رادیولوژی فاطمی با مدیریت دکتر محمد حسین اخلاقی نیا مراجعه کنید. پزشکان متخصص پس از دریافت نتایج بهترین تفسیر در اختیار شما قرار میدهند و راهکارهای درمانی موثر را به شما پیشنهاد خواهند کرد.