سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمونه برداری پروستات با mri

نمونه برداری پروستات با mri برای تشخیص بافت‌های سرطانی از طریق برداشت نمونه‌های خیلی کوچک از بافت پروستات امکان‌پذیر است. پزشکان معمولاً از بیوپسی پروستات از طریق mri و استفاده از سوزن‌های نازک برای برداشتن نمونه‌های سلولی برای تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی استفاده می‌کنند و از این طریق می‌توانند برای درمان به موقع اقدام نمایند. برای انجام بیوپسی پروستات تحت هدایت ام آر آی به مرکز سونوگرافی و رادیولوژی فاطمی با مدیریت دکتر محمد حسین اخلاقی نیا مراجعه کنید.

پزشکان نمونه برداری پروستات با mri را از داخل رکتوم یا از طریق پرینه انجام می‌دهند. این آزمایش در حال حاضر تنها راه تشخیص سرطان پروستات است و می‌توان از طریق آن میزان بزرگ شدن پروستات که بیماری شایعی در مردان مسن است را تشخیص داد.

نمونه برداری پروستات با mri چگونه است؟

نمونه برداری پروستات با mri از طریق رکتوم یا از طریق پرینه انجام می‌شود به این منظور پزشکان در کنار سونوگرافی یک سوزن بیوپسی مخصوص را از طریق دیواره راست روده وارد غده می‌کنند و چند نمونه کوچک را از بافت برای تجزیه و تحلیل پاتولوژی برمی‌دارند.

این نوع بیوپسی تحت هدایت سونوگرافی ترانس رکتال و در برخی موارد نیز از طریق سونوگرافی ترانس پرینال (از ناحیه کف لگن بین بیضه و مقعد) امکان‌پذیراست.

انجام ام آر آی هنگام هدایت سوزن بیوپسی داخل غده پروستات تصویر دقیق‌تری را نسبت به سونوگرافی ارائه می‌کند. Mp-MRI یک روش تصویربرداری پیشرفته از سه تکنیک MRI است که اطلاعات لازم را در مورد ساختار و نوع عملکرد پروستات را ارائه می‌کند.

قبل از نمونه برداری پزشک تصاویر ام آر آی را بررسی می‌کند و گاهی نیز با کمک نرم‌افزار تشخیص کامپیوتری (CAD) بیوپسی انجام می‌شود.

کاربرد نمونه برداری پروستات با mri

نمونه برداری پروستات با mri برای ارزیابی سرطان پروستات و چک کردن عملکرد و ساختار این غده کاربرد دارد. ام آر آی چند پارامتری (Mp-MRI) اطلاعات کاملی در مورد مولکول‌های آب و شریان‌های خونی درون پروستات ارائه می‌کند.

این روش وجود سرطان را بررسی می‌کند و پخش شدن و میزان تهاجمی بودن توده‌ها به دیگر بخش‌های بدن را نشان می‌دهد. از نمونه برداری پروستات با mri برای ارزیابی دیگر مشکلات از جمله موارد زیر نیز استفاده می‌شود:

1- عفونت پروستات (پروستاتیت) یا آبسه غده پروستات

2- پروستات بزرگ شده یا هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات (BHP)

3- نواقص مادرزادی پروستات

4- عوارض جانبی که به علت جراحی لگن رخ می‌دهد.

کاربرد نمونه برداری پروستات با mri

 

 مزایای نمونه برداری پروستات با mri

نمونه برداری پروستات با mri نوعی تصویربرداری است که شما را در معرض تشعشع قرار نمی‌دهد. علاوه‌بر این از طریق این آزمایش ساختارهای نرم پروستات واضح‌تر نشان داده می‌شود و نسبت به دیگر روش‌های تصویربرداری تصاویر بهتری ارائه می‌کند.

این جزئیات اضافه کمک می‌کند که ام آر آی از طریق رکتال و پرینه وسعت تومورهای سرطانی مشاهده شود. از سوی دیگر mri در تشخیص تعدادی از عارضه‌های سرطانی از جمله سرطان خوش‌خیم پروستات و همچنین عفونت‌های موجود در بافت‌های پروستات مؤثر است.

ام آر آی چند پارامتری (Mp-MRI) با تفکیک تومورهای پرخطر و کم‌خطر و شناسایی دقیق آنها میزان انتشار سرطان به دیگر قسمت‌های بدن را نشان می‌دهد. علاوه‌بر این افراد به دلیل ماده حاجب گادولینیم در ام آر آی، افراد کمتر دچار واکنش آلژیک خواهند شد. 

 معایب نمونه برداری پروستات با mri

اگر دستورالعمل‌های ایمنی مناسب قبل از شروع نمونه برداری رعایت شود، mri هیچ خطری ندارد و میدان مغناطیسی قوی برای افراد اصلاً خطرناک نیست. با این حال این نوع بیوپسی می‌تواند باعث خراب شدن ایمپلنت‌های پزشکی و ایجاد اختلال بر روی تصاویر شود.

عوارض جانبی این نوع نمونه برداری، تزریق ماده حاجب گادولینیم است و معمولاً در بیمارانی که دچار مشکلات کلیوی جدی هستند، اتفاق می‌افتد. با اینکه خطرات احتمالی نمونه برداری با mri بسیار کم است، شواهد نشان داده که میزان بسیار کمی از گادولینیم می‌تواند پس از انجام چندین بار ام آر آی در بدن مخصوصاً در مغز باقی بماند.

آمادگی قبل از بیوپسی پروستات تحت هدایت mri

قبل از نمونه برداری پروستات با mri دستورالعمل‌های خاصی در اختیار شما قرار می‌گیرد و باید داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنید.

 احتمال حساسیت به گادولینیم نسبت به ماده حاجب از جنس ید بسیار کمتر است. با این وجود اگر بیمار به گادولینیم حسایست دارد، ممکن است استفاده از آن پس از مصرف داروهای ضد حساسیت تجویزی منعی نداشته باشد.

در صورت داشتن هرگونه مشکل جدی و جراحی‌های اخیر حتماً به رادیولوژیست اطلاع دهید. برخی از بیماری‌های کلیوی ممکن است باعث اختلال در انجام آزمایش و آسیب بیشتر به اندام‌های داخلی شود.

خلاصه مطالب

نمونه برداری پروستات با mri همراه با سونوگرافی ترانس رکتال و ترانس پرینال می‌تواند تصاویر دقیق‌تری را از عملکرد و ساختار غده پروستات در اختیار پزشک قرار دهد. از طریق این نوع نمونه برداری پزشک می‌تواند میزان عفونت و بزرگی پروستات و همچنین غده‌های خوش‌خیم و بدخیم سرطانی را تشخیص دهد.

برای انجام بیوپسی پروستات تحت هدایت ام آر آی به مرکز سونوگرافی و رادیولوژی فاطمی مراجعه کنید. این مرکز تشخیصی با داشتن تجهیزات و دستگاه‌های سه‌بعدی پیشرفته و انجام این آزمایش تحت نظر پزشکان متخصص، دقیق‌ترین نتایج را در اختیار شما قرار می‌دهد. برای دریافت نوبت با شماره‌های مندرج در صفحه اصلی سامانه تماس بگیرید.